Den bästa lektören

Vilken lektör ska jag välja? Hur ska jag hitta den bästa lektören? Vem är bästa lektören?

Det går inte att säga vilken lektör som är bäst. Det finns inget mästerskap i ämnet.

Att välja lektör utifrån vad din vän tycker är den bästa lektören är ett sätt. Det kan fungera. Det är som att välja frisör. Att välja frisör för att din vän är jättenöjd med sin frisör eller att frisören har sin salong på största gatan i centrum och många personer går dit betyder inte automatiskt att du kommer att vara nöjd när du går därifrån. Ni har olika smak, förutsättningar och förväntningar.

Att välja lektör utifrån att den är funnits i y år är ett annat sätt. Det kan fungera. Samtidigt så går vi gärna till den nya restaurangen i stan för vi vill se om de kan laga den bästa pastan och är det riktigt gott så kan det bli en ny favoritrestaurang.

Att välja lektör utifrån att x har kö, då måste hen vara bra, är ytterligare ett annat sätt. Det kan absolut vara så att den som har lång kö är riktigt bra. Då är frågan om du kan få en precis lika bra tjänst av någon annan utan att behöva vänta en lång tid.

Att välja någon som ska utföra en tjänst kan få ta tid. Du och den du ska hyra måste passa ihop då är ökar möjligheten för att du ska bli riktigt nöjd med tjänsten. Mitt råd är att börja med att läsa lektörers hemsidor, tilltalar texter och layout dig? Se om du kan få prova på lektörstjänsten innan du köper en fullständig tjänst. Det är ytterligare en möjlighet för dig att se om du och lektören passar ihop.

Passar priset dig? Se nu upp med de som har sk. lockpris, som inte anger pris inklusive moms, då ökar priset med 25%. Jag vänder mig främst till privatpersoner och mitt pris är inklusive moms, priset är tydligt angivet. Jag har även lagt upp prisexempel så du lätt kan se exempel på kostnaden utan att sitta med räknaren.

Läs även vad som ingår i tjänsten, får du ställa följdfrågor? Ingår ett samtal? Läs även på lektörens villkor? Är det tydligt? Finns nödvändiga fakta med? Har lektören en tjänst som passar det du söker efter?

Jag önskar dig lycka till i ditt val av lektör, att du hittar någon som passar din personlighet, budget och tidsplan!

/Angela

@Manuscoach

Dela gärna inlägg

Läs gärna mer i dessa artiklar

Prologens syften

Prologens syften Prologen gagnar olika behov beroende på manus behov och författarens avsikter, prologens syften.

Läs mer
Manuscoach

Din PT för ditt skrivande!

Delar med sig av råd

Tack till er som skriver och önskar er råd, ger tips om vad som ska finnas på hemsidan. Tack!

Manuscoach

Mina favoriter
Läs gärna mer i dessa artiklar
Verifierad av MonsterInsights