Vad är en skrivvän?

Vad är en skrivvän? Hur fungerar en skrivvän? Måste jag dela allt med en skrivvän?

En skrivvän är som dina andra vänner. Det bara en vän som du har för ditt skrivande. Du har någon som du kan berätta om ditt skrivande för utan att bli värderad. Naturligtvis kan du har vänner som inte skriver som du kan anförtro dig åt men ibland kan det vara skönt att ha någon som är i samma sits.

Har en kund som inte vill berätta för sin omgivning att hen skriver, hen känner inte förtroende i sin vänskap. Hen är rädd att då får frågor som – tror du att du kan skriva en bok? – Hur mycket pengar kommer du att tjäna på det där då? – Har du gett ut boken än?

 

En skrivvän är på den nivån du själv vill. Här är några exempel på vad skrivvänner kan göra, det finns många fler variationer.

Berätta sitt skrivmål för, – jag ska skriva totalt 2 timmar i veckan. Sedan på söndag kväll bara skicka ett SMS jag tog mitt mål! Då få lite pepp tillbaka – jättebra! Fortsätt så!

Skrivvänner kan byta kapitel med varandra och testläsa. Ge ärlig feedback, – här fastnade jag. – Här skrattade jag högt!

Till en skrivvän kan man skicka en scen och fråga varför den låter så knasig. – Kan du hjälpa mig loss.

Ett samtal med en skrivkompis som också kämpar med sitt manus som förstår alla ovanliga och vanliga situationer en ny författare hamnar i. Kan berätta om andra halvan som otåligt stått utanför provhytten medans jag står i provhytten och skriver ned en scen som bara kom just då.

 

När du vill få en skrivvän stanna gärna upp först och se vad det är du själv vill få ut av vänskapen så ni kommer in på samma nivå och låter det utvecklas från det.

@Manuscoach

 

Dela gärna inlägg

Läs gärna mer i dessa artiklar

Manuscoach

Din PT för ditt skrivande!

Delar med sig av råd

Tack till er som skriver och önskar er råd, ger tips om vad som ska finnas på hemsidan. Tack!

Manuscoach

Mina favoriter
Läs gärna mer i dessa artiklar
Verifierad av MonsterInsights