Skriv – bara fulskriv

Stanna inte upp för att få din text perfekt från start.

Fulskriv = flödesskriv

Fulskriv kan också kallas flödesskriv, när du som skriver bara skriver på, du har inte har alla tekniska metoder på plats ännu. Att bara få fart på skrivandet och känna att det är kul.

När du skrivit ett tag så kan lusten att skriva även omfatta att läsa igenom texten igen och se vad som kan förbättras. Behövs mer dialog? Ser du att du upprepat en händelse? Hittar du ställen där du hoppat från en händelse till en annan utan att berätta för läsaren hur det gick till?

Det tar tid att få till alla detaljer i ett bra manus, ibland flyter det på mer och ibland så är det så motigt att du vill ge upp. Att du lägger undan texten och tänker det är ingen idé. Det är en helt normal känsla.

Då får du fundera på varför du skriver? Är det för att bli utgiven och sälja många böcker? Du kanske skriver för att du har en berättelse du bara vill få ned på papperet? Kan du skriva bara för det är roligt? Precis som att andra sitter och målar utan en tanke på att skapa en utställning, någon som lär sig spanska utan någon plan att flytta till Spanien.

Du kan funder på om du är villig att satsa lite mer på ditt skrivande, vill du sätta upp en plan för skrivandet? Precis som du satte upp en plan för att springa ett längre lopp. Du planerar in pass där du ska springa, du kanske tar kontakt med en förening som har teknikpass där du får lära dig mer om hur du ska sätta ned foten för att få ett bra steg i din löpning. Är du villig att lägga tid och kanske pengar på ditt skrivande?

Det viktigaste är att bara skriva på när det flyter, inte stanna upp just då och tänka på att de tekniska metoderna fungerar. Låt skrivandet bara flyta på, bara fulskriv när du får några minuter över.

@Manuscoach

Dela gärna inlägg

Läs gärna mer i dessa artiklar

Manuscoach

Din PT för ditt skrivande!

Delar med sig av råd

Tack till er som skriver och önskar er råd, ger tips om vad som ska finnas på hemsidan. Tack!

Manuscoach

Mina favoriter
Läs gärna mer i dessa artiklar
Verifierad av MonsterInsights